Einduitslag NK Bonaken 2017:

design P. Hagenaar
Nederlandse Kampioenschappen Bonaken
Dorpsstraat 30 . 2451AR Leimuiden
tel: 0172 508188

Einduitslag NK Bonaken 2017:

 
standNaamWoonplaatspunten
   1         Jan Reumerman           Leimuiden     76
   2          Edwin Horree           Leimuiden   78
   3           Frans Kraan    Roelofarendsveen   80

   4


25ste


7de


           Paul Koch

     Hoogst gepl. dame

           Lotte Scholts

            Rookie cup

           Erick Verkade

            

      Alphen a/d Rijn


     Alphen a/d Rijn

     

     Alphen a/d Rijn      

   82


   64

  

  64

Jan Reumerman uit Leimuiden Nederlands Kampioen Bonaken:

Leimuiden ? Jan Reumerman uit Leimuiden is Nederlands kampioen Bonaken 2017 geworden.  In een spannende finale zegevierde Reumerman zaterdag 4 november over Edwin Horree uit Leimuiden die tweede werd, Frans Kraan uit Roelofarendsveen (derde) en Paul Koch uit Alphen aan den Rijn (vierde). De hoogst genoteerde vrouw was Lotte Scholts uit Alphen aan den Rijn, ze werd 25.

 Het achttiende NK Bonaken is afgelopen zaterdag 4 november gehouden bij Café Keijzer in Leimuiden. Het NK telde dit jaar 114 deelnemers uit heel Nederland. Het was een NK met een bijzonder tintje. De organiserende  Stichting Bonaken Nederland heeft het spel Bonaken in 2017 namelijk  met succes voorgedragen voor de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland.

 In het kader van die aanwijzing is de stichting dit jaar van start gegaan met de Bonaken Academie. De afgelopen weken hebben ongeveer twintig ? veelal jonge -  spelers les gehad in het bijzondere (café)kaartspel. Voor de nieuwkomers is dit jaar een bijzondere prijs in het leven geroepen: Rookie van het jaar. De meest talentvolle nieuwkomer was zaterdag de Alphenaar Erick Verkade, hij werd zevende.

 De Stichting Bonaken Nederland heeft het spel voorgedragen om er zeker van te zijn dat de spelregels - de ziel van het spel - tot in lengte van jaren gekoesterd, beschermd en geconserveerd worden. In het kader van deze aanwijzing worden de komende jaren allerhande acties opgezet om het kaartspel onder de aandacht van Nederlandse bevolking en jongere generaties te brengen.

 ,,Alleen al bij Café Keijzer in Leimuiden wordt al 100 jaar gebonaakt, en misschien wel veel langer. We zijn het de generaties die ons voor gingen verschuldigd deze prachtige traditie in ere te houden maar ook gaandeweg over te dragen aan volgende generaties. De erkenning van Bonaken als immaterieel cultureel erfgoed is een geweldige steuntje in de rug,?? aldus Wim Buskermolen, de voorzitter van de Stichting Bonaken Nederland.